501395.jpg
Agora oli jo hyvin vanha. Rappeutumista ehkäistäkseen hän alkoi ratkoa sanaristikoita. "Hmmm... 'torikauhu', 10 kirjainta, alkaa A:lla..." Mielen olisi pysyttävä vireänä, sillä paljon asioita oli vielä hoidettavana.

503063.jpg
Catapeda oli järjestettävä yksityiskouluun, joten Agora kutsui eliittikoulun rehtorin kylään. Äitinsä suostuttelemana Belone valmisti rehtorille säteilevän herkullisen kala-aterian iänikuisten juustoleipien sijaan. Onnistuneen vierailun päätteeksi rehtori toivottikin Catapedan tervetulleeksi opinahjoonsa.

501386.jpg
Agora tiesi, ettei olisi täällä enää pitkään huolehtimassa sukunsa asioista. Niinpä hän kutsui ystävänsä Christianin kylään ja teki tämän kanssa salaisen sopimuksen koskien tyttärentyttärensä Catapedan, tulevan perijän, tulevaisuutta.

501389.jpg
Pian Claustrostakin kasvoi reipas koululainen. Hiusten ja silmien väriä lukuunottamatta, hän on aivan äitinsä näköinen.

503042.jpg
Agora ehti vielä vanhoilla päivillään saavuttaa lainvalvonnan uran huipun. Elämäntoive 100000:sta simoleonista oli kuitenkin vielä kaukana.

501418.jpg
Kauan Agora ei ehtinyt iloita ylennyksestään. Vietettyään viimeiset hetkensä lempipaikassaan lammen rannalla, rakkaan harrastuksensa parissa, hänen tuli aika lähteä viikatemiehen mukaan.

503058.jpg
Agora haudattiin tontin reunalle rakennetulle pienelle hautausmaalle. Erilaisesta ulkonäöstään huolimatta (tai ehkä juuri sen vuoksi) Agora oli ollut suuri persoona. Saa nähdä pystyykö kukaan hänen sukulaisistaan täyttämään hänen jättämänsä paikan.

501423.jpg
Perhe suri Agoraa pitkään. Agoran jättämä huomattava perintökään ei paljoa lohduttanut. Etenkin nuori Catapeda oli suunniltaan surusta rakkaan isoäitinsä kuoleman johdosta.

501429.jpg
Oman surunsa juustoleipiin hukuttanut Belone yritti tarjota lohdutusta tyttärelleen - juustoleipien muodossa. Eivätpä juustoleivät kuitenkaan piristäneet Catapedan mieltä, isoäiti oli poissa, ja sitä paitsi Catapeda oli jo läpeensä kyllästynyt juustoleipiin.

501442.jpg
Varhain seuraavana aamuna Belone vei lapset lammelle kalastamaan. Hän kertoi lapsille miten isoäiti oli rakastanut tätä paikkaa ja kalastamista. "Voitte tulla tänne aina kun teillä on ikävä häntä. Täällä voitte tuntea hänen läsnäolonsa." Vähitellen Catapedan suru alkoikin hellittää; isoäidin muisto säilyisi aina hänen sydämessään.

503059.jpg
Aika kului ja Catapedasta kasvoi kaunis nuori nainen. Agora varmaankin kääntyi haudassaan, sillä sattuma antoi Catapedalle romantiikkatavoitteen (*ei taas!*). Elämäntoiveena Catapedalla oli urheilu-uran huippu, kuten isoisällään Abella ja äidillään Belonella ennen tämän kääntymistä juustoleipiin.

529022.jpg
Catapedan syntymäpäivän iltana saapui myös kutsumaton vieras - murtovaras. Perheen tehokkaan hälytinjärjestelmän ansiosta poliisi saapui paikalle ja otti rosvon kiinni ennen kuin tämä ehti aiheuttaa mitään vahinkoa. Murtovarkaan vierailu kuitenkin järkytti ja raivostutti perheenjäseniä vielä hyvin pitkään.

501405.jpg
Jääkaappiin laitetut sitruunat saivat juustoleivätkin säteilemaan kummallisesti. (Enpä tiennytkään että juustoleipiin tulee sitruunaa.) "Täytyy kai ensi kerralla käyttää vähemmän hyönteismyrkkyä", puutarhanhoidosta innostunut Catapeda mietti.

503024.jpg
Claustronkin oli aika kasvaa teiniksi. Sukunsa ensimmäisenä teininä hän sai jonkin muun kuin romantiikkatavoitteen - Claustrosta tuli nimittäin suosiotavoitteinen ja hän tahtoo kaupunginjohtajaksi.

501406.jpg
Pian koitti Abhijeetin aika päättää maallinen vaelluksensa. Viikatemies tuli hakemaan Abea hänen opettaessaan ansaitsemiaan yrityspalkintoja tyttärentyttärelleen.

503056.jpg
Koko perhe kokoontui suremaan Aben poismenoa. Vaikka olikin ollut Agoralle kehno aviomies, Abe oli ollut rakastettu isä ja isoisä.

503054.jpg
Abe haudattiin Agoran viereen perheen pienelle hautausmaalle. Nyt heillä on ikuisuus aikaa selvittää välinsä.

503029.jpg
Aben kuolema laittoi Agoran haamun vaeltelemaan pitkin taloa. Ilmeisesti kelvottovan aviomiehen viimeinen leposija hänen vieressään teki Agoran haamun levottomaksi.

501403.jpg
Herkkä ja tunteellinen Catapeda ei enää kestänyt surutalossa asumista ja lähti yliopistolle.

529076.jpg
Claustron teini-ikä oli vaikea, hän suri isoisänsä kuolemaa, kaipasi opiskelemaan lähtenyttä siskoaan ja oli muutenkin jatkuvasti ärtynyt.

501410.jpg
Claustron ainoa ilonaihe oli koulutoveri ja tyttöystävä Celeste. Celeste olikin ainoa joka tuntui ymmärtävän C
laustroa.

501449.jpg
Lopulta Claustro päätti, että oli aika lähteä muualle opiskelemaan. Hän lähetti sähköpostia sisarelleen ja ilmoitti saapuvansa Celesten kanssa yliopistolle muutaman päivän kuluttua.

529149.jpg
Ensimmäsenä päivänään yliopiston asuntolassa Catapeda tapasi tätinsä Baron, joka ei ollut pitänyt mitään kiirettä valmistumisen kanssa, vaan opiskeli yhä yliopistolla. Heistä tuli heti hyvät ystävät.

529147.jpg
Pian yliopistolle saapumisensa jälkeen Catapeda sai vieraan - Christianin, jonka kanssa Agora oli aikanaan tehnyt sopimuksensa. Christian osoitti olevansa kiinnostunut Catapedasta.

529142.jpg
Catapedakin ihastui komeaan mieheen ensihetkellä. Christian ja Catapeda alkoivat tapailla säännöllisesti.

529161.jpg
Eräiden treffien päätteeksi Catapeda saikin Christianilta ensisuudelmansa.

529162.jpg
Catapeda huomasi ajattelevansa Christiania jatkuvasti. Mutta voisiko hän koskaan vakavasti sitoutua mieheen. Romantiikkatavoitteisena hän kun tunsi vetoa myös muihin miehiin.

529152.jpg
Kaikkia ei sitoutuminen suinkaan epäilyttänyt. Claustro ja Celeste saapuivat yliopistolle, ja Celeste päätti samantien kosia Claustroa. Celesteä ei tippaakaan haitannut Claustron vaatemaku tai epämuodostunut nenä - tytöllä oli selvästi arvomaailma kohdallaan, kun ei arvostanut vain pinnallisia asioita kuten täydellistä ulkonäköä.

529131.jpg
Pian nuorenparin kihlajaisten jälkeen Baro, Catapeda, Claustro ja Celeste jättivät bugisen asuntolan taakseen ja muuttivat bittiavaruuteen kadonneen veljeskunnan jäljiltä tyhjäksi jääneeseen taloon, jonne nelikko perusti oman osakunnan. Baron perintörahoilla ja muiden stipendeillä taloon saatiin hankittua kaikki tarvittavat mukavuudet.

529243.jpg
Nuori kihlapari siirtyi saman tien tutustumaan uuteen hienoon makuuhuoneeseensa.

529140.jpg
Osakuntatalossa oli hyvä järjestää juhlia, tilaa oli yllinkyllin ja talosta löytyi vaikka minkälaista viihdettä.

529129.jpg
Kalastus oli aina ollut Claustrolle tärkeä harrastus ja stressinpoistokeino. Niinpä osakuntatalon pihalle kaivettiin lampi, jonne istutettiin kaloja.

529150.jpg
Lopulta Baro sai opintonsa päätökseen. Valmistujaisjuhlia vietettiin laajan ystävä- ja sukulaisjoukon parissa. Belone nosti maljan pikkusiskonsa kunniaksi.

529277.jpg

Valmistujaisjuhliensa jälkeen Baro muutti yhteen niin ikään romantiikkatavoitteisen rakastettunsa kilttimies Brandonin kanssa. Myöhemmin he saivat tyttären jolle annettiin nimeksi Chero.

529126.jpg
Catapeda ajatteli edelleen Christiania jatkuvasti. Hän rakasti miestä todella ja tiesi, että hänen rakastamansa isoäiti oli kauan sitten halunnut hänen menevän naimisiin Christianin kanssa. Mutta voisiko hän sitoutua? Pystyisikö hän olemaan uskollinen? Catapeda pelkäsi pettävänsä isoäitinsä, jos ei toteuttaisikaan hänen toivettaan. Mutta pystyisikö hän olemaan onnellinen, jos eläisi vastoin kohtalokseen saamaansa romantiikkatavoitetta?

529156.jpg
Toisen opiskeluvuotensa päätyttyä Catapeda oli tehnyt päätöksensä. Hän käyttäisi hyväkseen mahdollisuuden vaihtaa tavoitettaan. Jos kohtalo antaisi uudestaan romantiikkatavoitteen, hän eläisi sen mukaan. Muussa tapauksessa hän menisi naimisiin rakkaansa Christianin kanssa.

Miten Catapedan tavoitteenvaihdossa kävi? Antaako noppa taas kerran romantiikkatavoitteen? Tai nautintotavoitteen, elämäntoiveena 50 ensitreffit? Perhetavoitteen ja toiveen, että miljoona lasta menee naimisiin? Vaiko sittenkin jokin rasittaviin lemmikkeihin liittyvä elämäntoive? Se selviää seuraavassa osassa.