1122735.jpg
Phobian suvun 6. sukupolven perijä Franco oli jättänyt lapsuudenkotinsa taakseen ja aloittanut opintonsa Insanity Cityn yliopistossa.

1122728.jpg
Franco oli tunnollinen opiskelija, ja esiäideiltä perityn älykkyyden ansiosta opinnot olivat loistavalla mallilla.

1122730.jpg
Muut asuntolan opiskelijat tuottivat Francolle päänvaivaa. Osa asuintovereista oli nimittäin muuttunut läpinäkyviksi. "Tässä paikassa on kyllä jotain pahasti vialla, tai sitten olen tulossa hulluksi", Franco mietti. Hänen oli päästävä pois asuntolasta.

1122742.jpg
Niinpä Francon oli aika pyrkiä suvun osakuntaan, johon kuului Agoran jälkeläisiä neljästä eri sukupolvesta (vasemmalta: Ecclesio, Febri, Dento ja Chero). Kaikki neljä olivat perineet Phobian suvussa vallitsevan "ilkeysgeenin", eli heillä jokaisella oli vain yksi kiltteyspiste. Siitä huolimatta Franco toivotettiin suvun perijänä tervetulleeksi Liiallisten Pelkojen Osakuntaan.

1122601.jpg
Franco oli pelännyt Febrin kohtaamista, olihan Febri oli kiusannut häntä koko lapsuusajan. Isosisko jätti kuitenkin veljensä rauhaan ja keskittyi uuteen harrastukseensa, kukka-asetelmien tekemiseen.

1122582.jpg
Rakkaus kukkakauppias Florenceen oli kaiketi laimentanut Febrin veljeään kohtaan tunteman katkeruuden.

1122580.jpg
Ja lisäksi Febri oli löytynyt uuden vihamiehen, Lehmämaskotin. Ja Febrin kunniaksi täytyy sanoa, että tuo ärsyttävä nauta hänen vihansa paremmin ansaitsikin.

1122579.jpg
Franco-parka puolestaan sai riesakseen toisenlaisen kahelin.

1122574.jpg
Francon elämä oli kuitenkin pääosin onnellista. Rakkaus Feliciaan kukoisti, joten Franco päätti pyytää tätä vaimokseen. Häitä vietettäisiin Francon valmistuttua yliopistosta.

1122598.jpg
Myös Dento oli löytänyt oman rakkaan, ja kosi tätä Francon esimerkin innoittamana. Osakuntatalossa vietettiin tuplakihlajaisia.

1122606.jpg
Eivätkä juhlanaiheet siihen loppuneet. Ecclesio oli saanut opintonsa päätökseen, ja saattoi viimeinkin muuttaa yhteiseen kotiin kumppaninsa Erickan kanssa.

1122577.jpg
Febri, joka oli aina vihannut kaikenlaisia juhlia, päätti jättää omat valmistujaisjuhlansa pitämättä. Valmistuttuaan hän hyppäsi taksiin, muutti rakkaan Florencensa luo, rekisteröi parisuhteensa ja perusti kukkakaupan yhdessä puolisonsa kanssa.

1122575.jpg
Lopulta Francokin sai tutkintonsa suoritettua, ja saattoi ilmoittaa perheelleen tulevansa takaisin kotiin.

1122678.jpg
Francon ja Felician häitä vietettiin perhepiirissä pian Francon kotiinpaluun jälkeen.

1122656.jpg
Franco teki parhaansa pitääkseen romantiikkatavoitteisen vaimonsa tyytyväisenä. Ja olihan seuraava perijä saatettava alulle.

1122706.jpg
Doran elinaika oli kulunut loppuun ja viikatemies tuli hakemaan häntä. Vastoin odotuksia Dora lähti tyytyväisenä ja sovinnolla noutajan matkaan. Olisi luullut hänen panevan vastaan edes vähän.

1122700.jpg
Dora jätti jälkeensä plainahaudan, joka siirrettiin myöhemmin kaupungin hautausmaalle. Hankalasta luonteestaan huolimatta Dora oli ollut arvostettu ja rakastettu sukulaistensa keskuudessa. Hänen kuolemaansa surtaisiin vielä pitkään.

1122726.jpg
Erityisen kovasti suru koetteli Cleithroa, joka tavattiin usein Doran muotokuvan äärestä itkemästä. He olivat tulleet maailmaan samana päivänä ja olleet ystäviä koko eliniän. Nyt Cleithro oli menettänyt parhaan ystävänsä.

1122710.jpg
Viimein suru alkoi hellittää perheen mammonatavoitteisen kolmikon löydettyä uuden harrastuksen uhkapelistä. Valitettavasti harrastuksesta kehittyi kolmikolle melkoinen riippuvuus, joka pahimmillaan vei heidän kaiken aikansa.

1122649.jpg
Muun perheen syventyessä iänikuiseen korttipeliinsä Felicia huomasi olevansa raskaana. Vaikean raskauspahoinvoinnin vuoksi hän joutui viettämään lähes kaiken aikansa vessassa. Punaisen pyjamansa ansiosta Felicia sulautui mainiosti wc:n kalustukseen.

1122639.jpg
Pokeripelin ihmeellisen maailman viedessä muun perheen kaiken vapaa-ajan ja huomion, kodin työt jäivät viimeisillään raskaana olevan Felician vastuulle.

1122642.jpg
Kesken kasvihuoneessa ahkeroinnin Felician synnytyksen aika tuli ja hän synnytti pienen Galeo-tyttären. Pienokainen peri äitinsä ruskeat silmät ja esiäitiensä punaiset hiukset.

1123330.jpg
Myös vauvan hoito jäi yksinomaan Felician vastuulle, mikä ei miellyttänyt Feliciaa lainkaan. Hän kaipasi vapauttaan, ja tunsi olevansa loukussa laiminlyötynä vaimona ja äitinä.

1122708.jpg
Felicia oli turhautunut ja yksinäinen. Hänen aviomiehensä ei ollut kiinnittänyt häneen huomiota  pitkään aikaan. Niinpä hän haki lohdutusta toivomuskaivosta, joka toteuttikin hänen toiveensa romantiikasta.

1122680.jpg
Galeosta kasvoi isänsä näköinen taapero. Luonteeltaan hän on kohtuullisen siisti, erittäin ulospäinsuuntautunut ja energinen, erittäin vakava ja huumorintajuton sekä ärtyisä.

1122724.jpg
Edelleen lapsenhoito oli Felician vastuulla. Franco oli aina joko töissä tai pokeripöydässä.

1122666.jpg
Felician taakka helpottui Galeon kasvettua omatoimiseksi koululaiseksi. Vakavaluonteinen ja tiedonjanoinen tyttö rakasti lukemista. Opeteltuaan loistavaksi ruoanlaittajaksi keittokirjan avulla hän siirtyi mekaniikan opaskirjaan ja sitten siivoustyön käsikirjaan.

1122684.jpg
Välillä Galeo kaipasi muiden seuraa. Kukaan ei vain tuntunut huomaavan häntä.

1122651.jpg
Tyttö ei kuitenkaan näyttänyt pettymystään, vaan viihdytti itseään syventymällä shakkipelin saloihin.

1122663.jpg
Felicia puolestaan viihdytti rakastajaansa makuuhuoneen puolella.

1122690.jpg
Tällä kertaa Franco kuitenkin oli jättänyt pokeripelin hetkeksi ja sai vaimonsa kiinni itse teosta. Yleensä hyvin lempeäluonteinen Franco läimäytti vaimoaan niin lujaa, että tämä näki tähtiä vielä pitkään sen jälkeen.

1122655.jpg
Emeto puolestaan löylytti Felician rakastajaa varsin traagisin seurauksin. Tämän suvun jäseniä nimittäin ei kannata ärsyttää, niillä kun on lähes kaikilla se ilkeysgeeni.

1122713.jpg
Välikohtauksen jälkeen Franco haki usein lohtua baarikaapin antimista. Siten hän onnistui välttymään Felician näkemiseltä.

1122665.jpg
Jonkin ajan kuluttua Felicia huomasi kumartavansa taas jatkuvasti pöntön jumalaa. Hän oli raskaana ja tällä kertaa lapsen isä ei ollut hänen aviomiehensä.

1122671.jpg
Felician oli pakko kertoa Francolle raskaudestaan. Parin välille syntyi ilkeämielinen riita, jonka päätteeksi Franco ilmoitti haluavansa avioeron. Felician aneluista huolimatta Franco ei heltynyt, vaan ajoi naisen ulos talostaan.

1122756.jpg
Koditon ja yksinäinen Felicia sai tilapäisen majapaikan Emeton sisaren Ecclesion ja tämän elämänkumppanin Erickan talosta, sillä heidän kävi naista ja tämän syntymätöntä lasta sääliksi.

1122748.jpg
Eräänä iltana Ecclesio löysi Felician lattialta makaamasta. Viikatemies oli jo paikalla, eikä mitään ollut enää tehtävissä Felician ja hänen syntymättömän lapsensa pelastamiseksi. Pian huhut Felician kuolemasta ja spekulaatiot kuolinsyystä olivat polttava puheenaihe kaupungin asukkaiden keskuudessa. Monet uskoivat vakaasti, että Felicia oli päättänyt päivänsä oman käden kautta. Muutamat taas olivat sitä mieltä, että hänet oli murhattu. Osa puolestaan oli sairauskohtauksen kannalla. Tutkimuksissa ei saatu selville mitään varmaa, joten totuus ei ehkä selviäisi koskaan.

1122693.jpg
Samaisena iltana myös toinen murhenäytelmä kohtasi Phobian sukua. Iäkkään Cleithron oli aika lopettaa maanpäällinen vaelluksensa ja siirtyä lämpimäksi muistoksi rakkaidensa sydämiin.

1122674.jpg
Seuraavina päivinä ja viikkoina Phobian talossa oli synkkä tunnelma. Koko siihenastisen lapsuutensa ajan tunteensa piilossa pitänyt Galeo murtui täysin ja itki pitkään äitinsä surkeaa kohtaloa.

1122668.jpg
Emeto vannoi mielessään, ettei antaisi Felician traagisen kohtalon pilata Galeon elämää. Hän antaisi pojantyttärelleen kaiken sen rakkauden ja huomion, jota ilman tyttö oli vanhempiensa ongelmien takia jäänyt.

1122727.jpg
Myöhään illalla peiteltyään Galeon nukkumaan Emeto seisoi Agoran muotokuvan edessä ajatuksiinsa syventyneenä. Hän mietti esivanhempiaan ja heidän kohtaloitaan. He eivät olleet täydellisiä - kaukana siitä, mutta he olivat ennenkaikkea vahvojen naisten suku. Kyllä he selviäisivät tästäkin, siitä hän oli varma.